Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 23 maj 2002

Nokia levererar till Nordea

Nokia och Nordea i spetsen för trådlösa bank- och börstjänster via dual chip-identifiering.
Nokia och Nordea har startat ett pilotprojekt i Finland för att testa användningen av identifiering via mobilchip vid elektroniska banktjänster. Deltagarna i dual chip-projektet har fått varsin Nokia WAP-telefon med dels ett SIM-kort utfärdat av operatören och dels ett kretskort utfärdat av Nordea.

När kunderna vill använda Nordeas bank- och aktietjänster loggar de på och bekräftar ordrar med hjälp av kretskortet från Nordea. Kretskortet är försett med en WIM-funktion (Wireless Identity Module), som gör att användarna kan identifiera sig och bekräfta sina transaktioner genom en digital signatur. Därigenom behövs ingen identifiering eller bekräftelse på papper, som idag.

"Nordeas kretskort har genomgått extremt noggranna säkerhetstester, och WIM-applikationen ger mycket trygga och säkra lösningar eftersom den använder kretskortbaserad säker identifiering och kryptering. "Dual chips" kommer att bli allt mer användbara i framtiden, allteftersom kunderna börjar göra större inköp via olika former av trådlösa terminaler. Det betyder också att telefonräkningen behöver särskiljas från inköpen."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2