Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cookelma dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 september 2015

Spacemetric och ÅAC i samarbete

Uppsala-företaget ÅAC Microtec meddelar att de ingår partnerskap med Spacemetric för smart downlinking av jordobservationsdata.
Den nya Bluestone-teknologin ska optimera så kallad downlinking av bilder från satelliter och ned till markstationer för att hjälpa till med den ökande datatrafiken som genereras i rymden. Samarbetet mellan de båda företagen avser att ÅAC Microtec ska tillhandahålla expertis inom onboard-system medan Spacemetric bistår med lång erfarenhet av markbaserad bilddatahantering och bearbetning.

"Denna innovation är en lösning som överbryggar den traditionella klyftan mellan rymdsegmentet och marksystem", säger Mikael Andersson, vd på ÅAC Microtec,"och därmed öppnas ett brett spektrum av nya möjligheter som ger mervärde för kunden genom att spara kostnader för downlinking av stora mängder data.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2