Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ginasanders dreamstime.com Elektronikproduktion | 30 september 2015

Autoliv går in i Drive Me-projektet

Autoliv har anslutit sig till Drive Me-projektet. Pilotprojektetet är ett storskaligt test av autonom körning på allmänna vägar i stadmiljöer. 100 självkörande bilar kommer köras i Göteborgstrafiken.
Autoliv samarbetar med Volvo Car Corporation. Trafikverket, Transportsstyrelsen, Lindholmen Science Park, Göteborgs Stad och Chalmers i det arbete som krävs för att understödja den framtida trafikutvecklingen – med stöd av regeringen.

Målet är att Sverige ska positionera sig som ledande inom utvecklingen av framtidens transport- och infrastrukturlösningar. Autoliv ser Drive Me som en gemensam insats för att med konkreta partnerskap hitta nya vägar för tekniska och organisatoriska lösningar för autonom körning.

Autoliv avser att bidra med både sakkunskaper och med forskningsinsatser.

”Drive Me-projektet är en möjlighet för oss att gå samman med andra viktiga aktörer i Sverige för att stärka vårt arbete inom autonom körning. Morgondagens fordonsflotta kommer att präglas av integrerade aktiva och passiva säkerhetslösningar som måste fungera med total säkerhet och i harmoni mellan systemen. Det är nyckelkunskap inom detta område som Autoliv kommer att tillföra projektet", säger Autolivs styrelseordförande, VD och koncernchef Jan Carlson.

”Även om marknadsutvecklingen inom autonom körning går snabbt i vissa avseenden är det här initiativet exceptionellt även sett utifrån ett globalt samhällsperspektiv. För att autonom körning ska bli vardag måste allt från bromsning till trafikljus samverka på smarta och säkra sätt. Det är så vi kommer kunna rädda fler liv; säkra en hållbar utveckling inom transportsektorn och underbygga en effektivare och mer innovativ infrastruktur. Lika viktigt som den tekniska utvecklingen i sig är det faktum att företag, akademi och myndigheter idag går samman för att hitta praktiska och fungerande lösningar för de behov vi ser imorgon", tillade Carlson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-2