Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 maj 2002

Ny front-end-IC för blandade signaler

Analog Devices lanserar industrins första IC som integrerar fyra högpresterande dataomvandlare på ett chip av typ front-end för bredbandstillämpningar med blandade signaler.
AD9862 är industrins första krets som kombinerar dubbla höghastighets 12 bitars ADC och 14 bitars DAC, med kommunikationsspecifika digitala behandlingsfunktioner i en flexibel och höggradigt integrerad komponent.

Kretsen är optimerad för tillämpningar inom trådlös bredbandskommunikation, som levererar morgondagens tjänster, som snabb nätsurfning, interaktiva spel och video on-demand - tjänster som kräver utrustning baserad på dataomvandlare med allt högre upplösning och hastighet. Kretsens höga integrationsnivå och prestanda minskar enligt företaget utrymmesbehovet på kortet och komponentkostnaden, två av de mest pressande faktorerna för tillverkare av bredbandsutrustning. Trådlös bredbandskommunikation kräver typiskt komplex modulering, felkorrigering och signalkombinerande teknik för att komma till rätta med brus och externa störningar.

AD9862 ingår i ADI:s kretsfamilj MxFET (Mixed-Signal Front End), som bygger på företagets metod "smart partitioning" - en filosofi för hantering av blandade signaler som delar upp signalvägen utgående från prestanda snarare än utgående från gränsen mellan analogt och digitalt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2