Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 maj 2002

IAR ser ljusare tider

IAR Systems har fått i uppdrag att utveckla sitt verktyg IAR Embedded Workbench för den nya arkitekturen.
Avtalet innehåller också licensiering av den färdigställda produkten till chiptillverkaren. Affärens storlek är mellan 6,5 och 8,5 Mkr, varav uppskattningsvis 7,5 Mkr kommer att kunna intäktsföras under den närmaste 18-månadersperioden. Övriga licensintäkter, som till exempel licensiering av slutprodukten till gemensamma slutkunder, är inte inräknade i orderbeloppet. På grund av sekretesskäl kan IAR i dagsläget inte avslöja namnet på halvledartillverkaren.

År 2001 var ett mycket tufft år för de flesta halvledartillverkare. Trots att IAR påverkats av denna nedgång har affärer av den här typen generellt sett inte förlorats till konkurrenter, utan förskjutits i tiden. När nu en ledande amerikansk halvledarproducent väljer att investera i en ny mikroprocessorarkitektur, är det naturligt att IAR utses som verktygspartner. Framförallt stärker detta IAR:s ansträngningar att bryta sig in på marknaden för 32-bitars mikroprocessorer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1