Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© orcearo dreamstime.com Teknik | 06 oktober 2015

Microsoft säljer fabrik till Flex

Microsoft har enligt uppgift sålt sin fabrik i Manaus, Brasilien till Flex, tidigare Flextronics - när bolaget drar tillbaka sin närvaro från staden.
Värdet på affären har inte offentliggjorts. Flex kommer att ta över tillverkningen av Microsofts mobiltelefoner och Xbox 360 och Xbox One-konsoler, enligt en rapport i brasiliansk Tele.Síntese.

Försäljningen av anläggningen är ett resultat av företagets globala omstrukturering där bolaget syftar till att minska kostnaderna - bland annat hos tillgångar som förvärvats från Nokia.

Företaget hävdar att de anställda vid Manaus-anläggningen kommer att få allt nödvändigt stöd under övergångsperioden, fortsätter rapporten.

I ett uttalande till tidningen förklarade Microsoft att företaget letar efter sätt att öka effektiviteten i verksamheten totalt. Och att efter övervägande har företaget beslutat att utse Flextronics som sin tillverkningspartner för Xbox och smartphones i Brasilien från och med januari 2016.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1