Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 maj 2002

Dynarc ger upp

Styrelsen för Dynarc AB har beslutat begära bolaget i konkurs.
Bolaget befann sig under andra halvan av 2001 i ett finansiellt utsatt läge som fick till följd att styrelsen beslöt om etalningsinställelse den 15 oktober 2001. Den 17 oktober 2001 beviljades ansökan om företagsrekonstruktion, varvid företagsrekonstruktören i samarbete med styrelsen och ledningen utvecklade en ny affärsplan med fokus på låg affärsrisk och låga omkostnader. I linje med den nya affärsplanen omorganiserades bolaget och personalstyrkan reducerades under fjärde kvartalet till c:a 30 anställda. Bolaget säkrade under december månad en bryggfinansiering om 20 Mkr i syfte att genomföra företagsrekonstruktionen.

"Vi har i samtal med investerare fått bekräftelse på att bolagets verksamhet har långsiktig bäraktighet på telekommarknaden, men nuvarande marknadsläge har begränsat tillgången på iskvilligt kapital. "Styrelsen och ledningen har provat alla vägar att försöka vända utvecklingen och att säkra bolagets fortsatta drift, men likviditetssituationen tvingar oss nu till denna åtgärd", säger Millert Carlsson, vice ordförande Dynarc AB.

"Rekonstruktionsarbetet har varit krävande, men samtidigt stärkande. Kunder, leverantörer, aktieägare och anställda har trots det ansträngda läget engagerat sig i processen att rekonstruera företaget. Att bristen på likviditet nu leder till konkurs är oerhört beklagligt", säger Olov Schagerlund, VD Dynarc AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1