Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson Elektronikproduktion | 15 oktober 2015

Ericssons storförvärv tillför 2'000 anställda till bolaget

Ericsson kommer att köpa polska mjukvarubolaget Ericpol – och därmed tillförs Ericsson 2'000 anställda i Polen och Ukraina.
Ericsson är Ercipols största kund och företagens relation sträcker sig 20 år bakåt i tiden. Ericpol arbetar med mjukvaruutveckling riktad mot telekom-sfären. 2'000 anställda går i och med förvärvet över till Ericssons regi. Förvärvet väntas slutföras under det första kvartalet 2016, om alla instanser godkänner planerna.

"Med det planerade förvärvet av Ericpols verksamhet i Polen och Ukraina säkrar Ericsson väl integrerad mjukvaruutvecklingskompetens inom radio, moln och IP för att möjliggöra kontinuitet i verksamheten", skriver bolaget.

Ericpol medför också ICT-kapacitet till marknaderna för informations, kommunikations och branschvertikaler såsom fordonsindustrin, automation, bank, hälsovård och administration.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2