Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 oktober 2015

ABB + Ericsson + E.ON = Smartare energilösningar?

ABB, E.ON och Ericsson har inlett ett samarbete kring produkter och tjÀnster inom smarta energilösningar.
Lösningarna Àr tÀnkta för en mÀngd branscher för att hjÀlpa företag att minska energi- och driftskostnader. De fÀrdiga resultaten, i form av sÄ kallade smarta eller intelligenta produkter, kommer att sÀljas genom innovationsbolaget Brunnshög Energi AB.

Samarbetsavtalet omfattar initialt fyra arbetsomrÄden; kommersiella fastigheter, transporter, solenergiproduktion och datacenter. Samarbetet fokuserar pÄ Brunnshög, ett omrÄde i Lund, med visionen att skapa vad företagen kallar en vÀrldsledande forsknings- och innovationsmiljö och en europeisk modell för hÄllbar stadsplanering.

”I ABB:s strategi Next Level lyfter vi vikten av partnerskap för att Ă„stadkomma hĂ„llbar tillvĂ€xt. VĂ„r teknikutveckling fokuserar pĂ„ fördelarna med att tillĂ€mpa Internet of Things, Services and People. Vi ser en stor potential att tillsammans med Ericsson och E.ON skapa smarta lösningar för sĂ„vĂ€l kommersiella som privata kunder. Satsningen pĂ„ vĂ€rldsledande materialforskning i Lunds nya stadsdel Brunnshög skapar möjligheter för innovation inom mĂ„nga omrĂ„den”, sĂ€ger Johan Söderström, vd ABB Sverige.

Fyra omrÄden

Inom ramen för samarbetet har omrÄdet Kommersiella fastigheter kommit lÀngst. Ett pilotprojekt pÄgÄr redan med fokus pÄ att minska driftkostnaderna genom ökad energieffektivitet. ABB:s plattform för integrerad fastighetsautomation styr funktioner som möjliggör energieffektivisering, styrning av fastigheten och insamling av data om byggnaden, vilken sedan delas till Ericssons molnbaserade Service enablement platform. Informationen görs tillgÀnglig i E.ONs appar utvecklade för fastighetsskötare och hyresgÀster.

TransportomrÄdet handlar om att utveckla lösningar för att tillgodose framtidens transportbehov av mÀnniskor och varor. Inom omrÄdet Solenergiproduktion arbetar parterna med lösningar som ska förenkla och göra det mer förmÄnligt att vara solenergiproducent. Inom omrÄdet Datacenter arbetar parterna pÄ helhetslösningar för ökad kostnadsoptimering och intelligent kapacitetsutnyttjande, med minskad energiÄtgÄng och miljöpÄverkan som följd.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2