Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq Embedded | 04 november 2015

Embedded-bolagen ska bygga framtiden

Embedded Conference har nu pågått i dagarna två och det var positiva tongångar när Evertiq tog tempen.
Det är tioårsjubileum på Embedded Conference i år och Evertiq befann sig på golvet för att se vad som är nytt i embedded-världen. Det var till bombastiska toner som hämtat ur champions league som Sara Mazur, VP and head of Ericsson Research, öppnade upp runt lunchtid på tisdagen.

Hon talade om utvecklingen i branschen från Ericssons perspektiv – där mjukvara hamnat betydligt mer i fokus och där gränsdragningen mellan hårdvara/mjukvara idag är otydligare. Digitaliseringen pågår i många branscher, löd budskapet. ”Molnet”, Internet of Things och Big Data lyftes som framtidens kommunikationstekniker i fokus.

Här, menade Sara Mazur, har också företagen som arbetar med embedded en viktig roll att fylla genom att tillhandahålla dessa lösningar.

Lena Norder, branschorganisationen Svensk Elektronik, hade dessförinnan hunnit berätta om bakgrunden till eventet och ambitionen att lyfta vad som för tio år sedan var ett nytt och relativt okänt område.

Idag är situationen på golvet annorlunda. Många av bolagen, en blandning av mjukvara, konsulter och mer hårdvaruinriktade bolag, är relativt välkända spelare inom elektronikbranschen. Stämningen tyckte också vara god och optimistisk på det stora hela, om man ska våga sig på att göra någon marknadsbedömning utifrån samtalen som fördes.

Vi kommer tillbaka med en del intervjuer från golvet under dagarna som följer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-1