Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© orbit one
Elektronikproduktion |

Orbit One anställer Mattias Lindhe

Som bekant köper EMS:aren Orbit One branschkollegan Flex tillverkningsenhet i Ronneby. Nu har Flex-veteranen Mattias Lindhe rekryterats för att integrera enheten.

Bilden ovan: Orbit Ones vd Mats Johansson (till vänster) och Mattias Lindhe hissar flaggan. Mattias Lindhe, ny hos Orbit One. © Orbit One
Mattias Lindhe har rekryterats för att ansvara för integreringen av den nya tillverkningsenheten med Orbit Ones övriga verksamhet. Mattias Lindhe har lång erfarenhet från både elektronikbranschen och som managementkonsult. Han har bland annat byggt upp och arbetat som divisionschef för Flextronics SBS. De senaste åren har han även arbetat som strategikonsult för större företag i behov av att öka sin lönsamhet och effektivitet. – När Orbit Ones vd, Mats Johansson, kontaktade mig inför Flex-affären nappade jag direkt. Jag tycker det här är en mycket intressant affär. Det är två olika företag med olika styrkor som kompletterar varandra mycket väl. Fokus kommer initialt att ligga på att koordinera och optimera Orbit Ones fem tillverkningsenheter så att de fungerar som en enda sajt och tillsammans kan erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt marknadserbjudande. Han fortsätter: – Orbit One kommer genom förvärvet av Flex i Ronneby att bredda och stärka sin värdekedja väsentligt inom flera delar, främst inom logistik och eftermarknadstjänster där Flex är starka. Vi kommer att kunna erbjuda ännu effektivare tjänster i form av så kallade ”low touch supply chains” som förenklar och effektiviserar våra kunders verksamhet. Genom förvärvet får även Orbit One en betydligt högre kapacitet som ger möjlighet att erbjuda en högre grad av HLA, High Level Assembly. Vi tar därmed steget upp från avancerad boxbuild till kompletta lösningar med avancerad systemintegration.

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons