Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 maj 2002

Christer Fåhraeus blir hedersdoktor

Lunds Universitet promoverar idag Christer Fåhraeus, grundare av Anoto, C Technologies, CellaVision och Precise Biometrics till teknologie hedersdoktor vid LTH. Christer får sin doktorshatt för sina vetenskapligt baserade innovationer.
Under en högtidlig ceremoni i Lunds domkyrka idag får Christer Fåhraeus - en av de yngsta hedersdoktorerna någonsin - sin hatt, ring och diplom. Motiveringen till att Christer Fåhraeus utnämns till hedersdoktor är hans förmåga att förenkla människors vardag genom praktiska produkter som kan användas av många människor.

"Christer Fåhraeus envetna idégenering har lett till en lång rad vetenskapligt baserade innovationer. Denna rad av epokgörande uppfinningar kopplat till ett skickligt företagande är unikt. Fåhraeus har dessutom bidragit till att Lund och Ideon framstår som en stark forskningsföretagarmiljö och han är en fin företrädare för den utvecklingskraft som finns i och kring LTH", säger Thomas Johannesson, professor och fd rektor vid LTH.

"Det är en stor ära för mig att få den här utnämningen av Lunds Universitet", säger Christer Fåhraeus. "Att bli just teknologie hedersdoktor är extra betydelsefullt eftersom det understryker att uppfinningarna är baserade på unik teknologi som löser gamla problem på ett enklare, säkrare eller effektivare sätt", fortsätter Christer Fåhraeus.

Christer Fåhraeus promoveras till hedersdoktor tillsammans med kemiteknikprofessor Edward Cussler, Minneapolis och arkitekten professor Lars Lerup, Rice University i Texas.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2