Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mucella1 dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 december 2015

Sony köper enhet av Toshiba

Företagen har tecknat ett slutgiltigt avtal om att överföra vissa Toshiba-ägda halvledartillverkningslokaler, utrustning och relaterade tillgångar i sin verksamhet i Oita, Japan, till Sony och Sony Semiconductor Corporation (SCK).
Enligt avtalet kommer Toshiba att överföra halvledartillverkningslokaler, utrustning och relaterade tillgångar till Toshibas 300mm wafer-produktionslinje, huvudsakligen belägna vid Toshibas Oita anläggning. Köpeskillingen för överföringen är 19 miljarder japanska yen (142.31 milioner euro). Företagen siktar på att avsluta överföringen inom räkenskapsåret som avslutades 31 mars 2016.

Sony och SCK planerar att utnyttja anläggningarna främst för tillverkning av CMOS-bildsensorer.
Parterna räknar med att kunna erbjuda Toshibaanställda vid tillverkningsanläggningarna som ska överföras, samt vissa anställda som arbetar inom områden som CMOS-teknik och design (cirka 1'100 anställda totalt), sysselsättningen inom Sony-koncernen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1