Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kentoh dreamstime.com Teknik | 07 december 2015

GE Healthcare planerar att dubbla tillverkningen i Uppsala

GE Healthcare Life Sciences kommer att investera 100 miljoner dollar (cirka 870 miljoner kronor) för att fördubbla sin tillverkningskapacitet i anläggningen i Uppsala.
Anläggningen producerar 250 olika typer av kromatografimedium som används vid rening av FDA-godkända biologiska läkemedel. Och ska företaget fram till år 2018 dubbla sin tillverkningskapacitet i Uppsala.

– Detta är en mycket glädjande nyhet på flera plan. Dels för Life Science i Sverige och att denna investering landar i Sverige i tuff konkurrens med övriga världen. Dels för Stockholm–Uppsala regionen som ett bevis på att det är Sveriges starkaste Life Science-region inom forskning och produktion, säger Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala i ett pressemeddelande.

I samband med investeringen kommer det att skapas 20-30 ny jobb på fabriken. I nuläget anställer GE Healthcare cirka 1'200 personer i Uppsala, skriver sverigesradio.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1