Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ingrid prats dreamstime.com Embedded | 18 december 2015

Bangalore och Halmstad - tillsammans för embedded

Högskolan i Halmstad ingår i ett nytt forskningssamarbete med Indien. Fokuset ligger på inbyggda system.
– Det här forskningsprojektet kommer att leda Högskolan in på en ny internationell arena, både vad gäller samarbete med industri och med akademi. Vi har internationellt starka industriella samarbetspartners i forskningsprojektet, till exempel Texas Instruments, som kommer att delta i våra regelbundna projektmöten, säger Zain-ul-Abdin universitetslektor vid Högskolan i Halmstad och nationell koordinator för forskningsprojektet som inleddes i december 2015.

Vinnova beslutade nyligen att tilldela den svenska delen av projektet 5,8 miljoner kronor. Finansieringen gör det möjligt för både Högskolan i Halmstad och det indiska lärosätet Amrita University att anställa ytterligare forskarstudenter och finansiera den gemensamma forskningen. Amrita University ligger i Bangalore, en stad som anses vara Indiens nav för IT-utveckling.

Fokuset för det gemensamma forskningsprojektet blir inbyggda system.

– Tillsammans med forskarna i Indien ska vi utveckla, undersöka och utvärdera avancerade inbyggda datorplattformar. Vårt fokus är att ta fram flexibla hårdvaruarkitekturer och förenklad programmering för inbyggda system, säger Zain-ul-Abdin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1