Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© arkadiusz weglewski dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 december 2015

GPV fokuserar på automation både inom elektronik och mekanik

Danska EMS:aren GPV har sista tiden investerat i robotar och automation, ett fokus som bolaget också kommer att behålla över den överskådliga framtiden.
Både inom elektronik och mekanik, i GPV:s fabriker i Danmark och i Thailand, har företaget fokuserat på att installera nya industrirobotar i produktionen.

Vid produktionen i danska Tarm har CNC-avdelningen fått en "extra hand" i form av en ny Kawasaki industrirobot.

"Den nya investeringen har gjorts i syfte att öka kapaciteten vid avdelningen", säger Henrik Nielsen, chef för CNC-bearbetning i Tarm. "Med den nya investeringen kan vi producera större volymer mer effektivt. Vårt mål är ökad effektivitet och avkastning. "

Under de senaste två åren har flera automationslösningar hamnat hos GPV i Tarm, inklusive en helautomatisk Trumph stansanläggning.

På GPV Electronics Bangkok implementeras nu två beläggningsrobotar. En liknande robot planeras att installeras på GPV:s Electronics anläggning i Aars under första halvåret 2016. Samtidigt installeras också en universell robot installeras hos GPV Electronics anläggning i Bangkok.

Dessa industrirobotar är främst för teständamål och set-up:en kan utföra testcykler automatiskt under hela dygnet.

"På GPV:s anläggning i Bangkok är planen att implementera tre till fem robotar per år", säger Tommy Kristiansen, Operation Manager, Electronics Bangkok.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1