Elektronikproduktion | 13 september 2000

Sectra lanserar alternativ till WAP-telefonen

Webbsidorna sänds ut nationellt via mobila datakanaler på FM-radionäten.
- CitySurfer är ett i flera avseenden mycket konkurrenskraftigt alternativ till WAP-telefonen, säger Dick Ollas, VD på Sectra Wireless Technologies. Man är alltid on-line, 24 timmar om dygnet, och genom att vi använder det vanliga FM-nätet uppnås nationell täckning. Kanalen kan aldrig bli överbelastad och mottagaren får sin information inom en sekund. En sändare kan skicka meddelanden till en enskild person, en grupp eller en hel befolkning.
CitySurfer är även intressant för bl a räddningsverk, som snabbt behöver sammankalla frivilliga till en räddningsstyrka. Tack vare en högupplösande display kan man även skicka kartor, som underlättar för användarna att hitta rätt.
- Vi ser en stor potential för CitySurfer såväl i Sverige som utomlands då FM-radionät är utbyggt över hela världen, säger Dick Ollas. I Sverige samarbetar vi med Teracom och Generic Mobile Systems, som är de bolag som driver mobila datakanaler. Vi har nu en hårdvaruplattform som ska fyllas med olika tjänster. Idag förs diskussioner med ett antal tjänsteleverantörer både nationellt och internationellt.
CitySurfer visas på Networks Telecom, Stockholmsmässan, den 20-22 september 2000.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2