Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juni 2002

Flex köper Bluelabs

Flextronics förvÀrvar Frontecs aktier i BlueLabs. FörvÀrvet innebÀr att BlueLabs blir en del av Flextronics Design, ett affÀrsomrÄde inom Flextronics.
I Frontec har det sedan hösten 2000 pÄgÄtt ett arbete med att omstrukturera och ompositionera företaget. FrÄn att ha varit ett diversifierat programvaru- och tjÀnsteföretag har Frontec utvecklats till ett fokuserat konsultföretag. Avyttringen av BlueLabs Àr ett led i denna process att utveckla ett Frontec med fokus pÄ affÀrs-kritiska integrationslösningar.

- "Genom att sÀlja BlueLabs till Flextronics ger vi BlueLabs en möjlighet att utvecklas i en för dem mer passande miljö. FörsÀljningen av BlueLabs medför att Frontec blir ett av Sveriges starkaste IT-konsultbolag vilket ger oss möjligheter att vidareutvecklas och ta nya positioner i en marknad dÀr omstrukturering pÄgÄr", sÀger Per Tjernberg, VD och koncernchef Frontec AB.

BlueLabs Àr ett högteknologiskt konsultföretag specialiserat pÄ att utveckla, testa och integrera tekniska system. BlueLabs har 280 medarbetare och omsatte under 2001 294 MSEK.

- "BlueLabs kompetens inte bara förstÀrker vÄrt erbjudande utan kompletterar vÄra tjÀnster", sÀger Christer Persson, Flextronics Design. Produktutveckling Àr ett av vÄra kÀrnomrÄden och BlueLabs kompetens kommer att pÄverka vÄra globala kunders konkurrenskraft. Denna affÀr stÀrker vÄrt erbjudande betydligt.

Efter försÀljningen av BlueLabs har Frontec cirka 500 medarbetare med fokus pÄ konsulttjÀnster inom integration av processer och informationsflöden.

Köpeskillingen berÀknas slutligt vid affÀrens fullföljande vilket sker efter Konkurrensverkets godkÀnnande. Köpeskillingen Àr beroende av ett antal variabler och berÀknas bl.a. med hjÀlp av storleken pÄ det arbetande kapitalet. Likviditetseffekten av affÀren för Fronteckoncernen berÀknas bli minst 150 MSEK.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2