Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 13 juni 2002

LCD-Center får statsbidrag

Näringsministern var imponerad över den samlade kompetensen inom LCD i Borlänge.
Näringsminister Björn Rosengren har varit på besök hos Swedish LCD-Centers lokaler i Teknikdalen i Borlänge. På stående fot lovade han 50000 statliga kronor till en utredning med syfte att ytterligare förstärka LCD-kunnandet i regionen.

"Vår vision är att det här i regionen inom 20 år ska finnas runt 5 000 personer och ett 50-tal företag verksamma inom denna sektor", meddelade LCD-Centers VD Kent Skarp.

I dag får man bidrag från bland annat länsstyrelsen, Borlänge kommun och EU:s mål2-pengar, men man behöver långt mycket mer. Björn Rosengren var imponerad av Swedish LCD-center och dess arbete. - "Här finns såväl unik utrustning som spetskompetens av yppersta klass. Att detta dessutom är den enda anläggningen i sitt slag i Europa imponerar ännu mer", sa Rosengren.

Borlänge och Teknikdalen nästa år kommer att stå som värd för en stor europeisk konferens vad gäller LCD-tekniken och dessa framtid. Detta meddelar Borlänge Tidning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2