Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton andronov dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 juli 2016

Tusentals kommer varslas från Ericsson

Idag presenterade Ericsson sin kvartalsrapport. Och den innehÄller rejÀla sparÄtgÀrder.
Ericsson kommer att fortsÀtta att kapa rejÀlt i de egna leden. Ericsson skriver bland annat att:

”Den nya bolagsstrukturen infördes den 1 juli för att pĂ„skynda genomförandet av strategin, för att avspegla kundernas arbetssĂ€tt och för att öka helhetsansvaret för affĂ€rsansvariga. Den nya strukturen stödjer ocksĂ„ kostnadsminskningar och effektivitetsökningar, inklusive eliminering av befintliga dubbleringar inom produktutveckling.”

Ericsson kommer ocksÄ, pÄ grund av vikande efterfrÄgan inom mobilt bredband, att starta "omfattande ÄtgÀrder" för att ytterligare driva pÄ effektivitetsförbÀttringar och minska kostnaderna.

Kostnads- och effektivitetsprogrammet, med mÄlet att spara SEK 9 miljarder under 2017, fortskrider enligt plan. Dessutom
ska vi minska FoU-investeringarna inom IP och realisera effektivitetsvinster genom den nya bolagsstrukturen. Tillsammans förvÀntas dessa ÄtgÀrder minska de Ärliga rörelseomkostnaderna, exklusive omstruktureringskostnader, till SEK 53 miljarder under andra halvÄret 2017. Detta kan jÀmföras med SEK 63 miljarder för helÄret 2014, och innebÀr en fördubbling av det tidigare besparingsmÄlet för rörelseomkostnaderna.

Enligt Dagens Industri innebÀr detta att tusentals nu kommer att varslas. "Det finns inget land som kommer att exkluderas frÄn det", sÀger Hans Vestberg enligt en TT-kommentar publicerad i Di.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1