Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 25 juli 2016

Vestberg lämnar Ericsson - rekryteringsprocess inleds

Hans Vestberg kommer att med omedelbar verkan lÀmna sin tjÀnst som vd och koncernchef för Ericsson. Jan Frykhammar, vice vd och finansdirektör, gÄr in som vd tills en ny vd Àr i tjÀnst.
Vestberg kommer samtidigt att lÀmna sin sin post som styrelsemedlem i bolaget.

– Hans Vestberg har lett bolaget under sju Ă„r genom omfattande transformation i bĂ„de industrin och bolaget. Han har byggt starka relationer och partnerskap med viktiga kunder runt om i vĂ€rlden och hans ledarskap och energi har varit inspirerande för sĂ„vĂ€l anstĂ€llda som ledare i Ericsson. Men givet nuvarande marknadslĂ€ge och det ökade tempot i genomförandet av bolagets strategi, har styrelsen beslutat att tiden Ă€r rĂ€tt för en ny ledare att driva nĂ€sta fas i Ericssons utveckling, sĂ€ger
styrelseordförande Leif Johansson.

– Jag har haft 28 fantastiska Ă„r pĂ„ Ericsson, de sista sju som VD. NĂ€r branschen nu gĂ„r in i en ny fas, drivet av 5G, IoT och Cloud, sĂ„ Ă€r det dags för en ny VD att kliva in och fortsĂ€tta arbetet med att sĂ€kra Ericssons branschledarskap, sĂ€ger Vestberg sjĂ€lv.

Med omedelbar verkan kliver Jan Frykhammar in i rollen som vd och Koncernchef, till dess att det nu pÄbörjade sökandet efter ny vd Àr avslutat. Som brukligt sÄ omfattar sökprocessen bÄde interna och externa kandidater.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1