Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PSE SA / ABB Elektronikproduktion | 25 juli 2016

ABB tar hem transformatororder värd 40 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order vÀrd runt 40 miljoner dollar pÄ energieffektiva transformatorer som ska utöka och stÀrka kraftöverföringsnÀtet i Polen.
BestÀllare Àr det polska kraftbolaget Polskie Sieci Elektronergetyczne S.A (PSE S.A). BestÀllningarna bokades i andra kvartalet 2016.

Ordern Àr en del av projektet att modernisera och utöka Polens nationella elnÀt för att tillgodose de ökande energibehoven i landets vÀxande ekonomi. I uppdraget ingÄr att ersÀtta befintliga transformatorer med nya.

– Transformatorer spelar en viktig roll genom hela kraftkedjan för att sĂ€kerstĂ€lla ett tillförlitligt och energieffektivt elnĂ€t. Vi Ă€r glada att fĂ„ fortsĂ€tta stödja Polens anstrĂ€ngningar att stĂ€rka sin kraftinfrastruktur”, sĂ€ger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

ABB har arbetat med PSE S.A. i mÄnga Är och deltagit i utbyggnaden och moderniseringen av Polens elnÀt mot bakgrund av ett antal faktorer. DÀribland ökande efterfrÄgan pÄ energi i urbana omrÄden; behov att integrera nya kÀllor av förnybar energi samt utvecklingen av transnationella kraftförbindelser, sÄsom HVDC-lÀnken LitPol pÄ 500 megawatt. Denna lÀnk som nyligen levererades av ABB möjliggör elhandel mellan Litauen och Polen och skapar nya möjligheter för energiutbyte i den baltiska regionen.

I ordern ingÄr att ABB ska ansvara för design, leverans, installation och drifttagning av tre uppsÀttningar transformatorer, inklusive fem för 450-megavoltampere (MVA), tvÄ för 500 MVA och tio för 275 MVA. Enheterna ska tillverkas vid ABB:s toppmoderna transformatorfabrik i Lodz i Polen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1