Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© solar impulse Elektronikproduktion | 28 juli 2016

Solar Impulse tog sig runt jorden med hjälp av solen

ABB:s samarbetspartner Solar Impulse, har blivit historisk genom att klara vÀrldens första jorden runt-flygning med solenergi.
Planet landade dÀr det startade, i Abu Dhabi, 04:05 lokal tid, efter den sista etappen pÄ 48 timmar and 37 minuters flygning frÄn Kairo.

”Det hĂ€r Ă€r en historisk bedrift med ett enormt stort symbolvĂ€rde,” sĂ€ger ABB:s vd, Ulrich Spiesshofer. ”Det hĂ€r visar klart och tydligt att med ett innovativt tĂ€nkande och ren teknik kan vi hĂ„lla jorden igĂ„ng utan att förstöra den. För alla ABB-medarbetares rĂ€kning vill jag dĂ€rför gratulera Bertrand Piccard, AndrĂ© Borschberg och övriga delar av Solar Impulse teamet. Vi Ă€r oerhört stolta över att ha fĂ„tt möjlighet att bidra till detta anmĂ€rkningsvĂ€rda projekt.”

Solar Impulse medgrundare, vd och pilot AndrĂ© Borschberg bekrĂ€ftar vĂ€rdet av detta partnerskap: ”Det hĂ€r projektet skulle inte ha varit möjligt utan de expertkunskaper och den support som ABB och andra organisationer har bidragit med till projektet. En del av ABB:s arbete i teknik- och innovationsalliansen med Solar Impulse innebar att bidra med experter som kunde stödja projektet samt ingenjörer som fungerade som inbĂ€ddade medlemmar (embedded members) av markpersonalen under hela jorden runt-flygningen.”

I sitt försök att genomföra jorden runt-flygningen var Solar Impulse tvunget att ta itu med mÄnga av de utmaningar som ABB löser pÄ marken, som att maximera solcellers verkningsgrad, integrera förnybar energi i eldistributionssystemen och förbÀttra energieffektiviteten.

Under flygningen jorden runt mellanlandade Solar Impulse pÄ fyra kontinenter (Asien, Nordamerika, Europa och Afrika) och flög över tvÄ oceaner (Stilla havet och Atlanten) samt Medelhavet och Arabiska halvön.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1