Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jackie egginton dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 augusti 2016

Haldex styrelse tackar ja till tyskt bud

Tyska ZF Friedrichshafen AG – genom sitt helägda dotterbolag ZF International B.V. – lämnat ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i Haldex att överlåta sina aktier.
ZF erbjuder akteägarna 100 kronor per aktie i Haldex, vilket motsvarar ett totalt värde av erbjudandet om cirka 4,411 miljoner kronor. Haldex styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna i Haldex att acceptera erbjudandet.


Detta erbjudande är större än SAF-HOLLANDs erbjudande om 94,42 kronor kontant för varje aktie i Haldex – som Haldex största ägare, AFA Försäkring, tyckte var för lågt. Styrelsen har också gått ut och sagt att de rekommenderar aktieägarna att inte acceptera SAF-HOLLAND:s erbjudande.

Erbjudandet från ZF är villkorat bland annat av att aktieägarna i Haldex accepterar erbjudandet i sådan utsträckning att ZF blir ägare till en så pass stor mängd aktier i Haldex att de blir ägare av mer än 90 procent av det totala antal aktier.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1