Annons
Annons
© aac microtec Elektronikproduktion | 10 augusti 2016

ÅAC Microtec i samarbete med York Space Systems

ÅAC Microtec och York Space Systems har annonserat ett avtal enligt vilka parterna ska leverera instrumentering för datahantering och kommandon till Yorks S-class-plattform.
Det definitiva avtalet gäller avionik-utrustning för Yorks S-class small spacecraft-plattform. Elektroniken använder ÅAC:s design. Enligt avtalet kommer elektroniken att tillverkas av York i USA, och därmed möjliggöra bred räckvidd till USA:s regering och kommersiella marknader, skriver parterna.

Den första flygningen kommer utföras inom ramarna för Yorks Harbinger-uppdrag för en amerikansk regeringskund, och skjuts upp under Q3 2017.

"Vi är mycket glada och stolta över vårt samarbete med York. Detta visar på styrkan i vår nya produktplattform. Sirius-produkterna är utformade för att ge optimal tillförlitlighet till ett attraktivt pris. Vi ser fram emot ett givande och framgångsrikt samarbete", säger Mikael Andersson, koncernchef för ÅAC Microtec AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2