Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom schmucker dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 augusti 2016

Fibersystem vann utdragen patenttvist

Totalt har patentstriden rasat i Ätta Är. Nu har Fibersystem gÄtt vinnande ur striden.
Fibersystem har vunnit en patenttvist som tagit Ätta Är att reda ut. MÄlet har gÀllt för ett avlyssningssÀkert tangentbord.

"Kort sagt har en konkurrent felaktigt stÀmt oss pÄ mer Àn 100 miljoner kronor för patentintrÄng. Detta har varit en stÀndig kamp under mer Àn Ätta Är och vi Àr glada att Àntligen lÀgga detta bakom oss. Vi kan nu fullt ut delta i bÄde nuvarande och framtida utveckling och tjÀnster", kommenterar Business Development Manager Anders Fallheden, Fibersystem AB.'

Patentet gĂ€ller för avancerad försvarsteknologi för avlyssningskyddade datorer, sĂ„ kallade RÖS-skyddade datorer. Fibersystem Ă€r huvudleverantör av dessa datorer till Försvarsmakten och försvarsnĂ€ra myndigheter.

En av Fibersystems konkurrenter, Comex Electronics AB, tog 2008 patent pÄ en redan befintlig tangentbordslösning för avlyssningssÀkra datorer som Fibersystem anvÀnt sedan lÀnge. Kort dÀrefter stÀmde konkurrenten Fibersystem för intrÄng i sitt patent, skriver Fibersystem.

En enig TingsrÀtt och dÀrefter en enig HovrÀtt dömde till Fibersystems fördel. De beslutade att patentet Àr ogiltigt och att Fibersystem har sÄ kallad föranvÀndarrÀtt. Nu har Högsta domstolen meddelat sitt beslut att inte bevilja prövningstillstÄnd i mÄlet och dÀrmed avslutas en mer Àn Ätta Är gammal patenttvist mellan bolagen. Fibersystem gör dÀrmed inte patentintrÄng.

”Fibersystem konkurrerar genom att utveckla bra produkter, inte genom att stĂ€mma vĂ„ra konkurrenter. Vi Ă€r mycket glada över att en sĂ„ lĂ„ngdragen tvist fĂ„r sitt slut och att rĂ€ttvisan har segrat", sĂ€ger Elise Nielsen, vd vid Fibersystem.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2