Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Schoeller Mönsterkort | 17 augusti 2016

Möt europas nya mönsterkorts-koncern

Schoeller + Brockstedt + ggp = European Electronics Systems. Efter flera uppmärksammade uppköp har Europa fått en ny storspelare inom mönsterkort.

"Förvärvet av Schoeller Electronics klargjorde att vi hade funnit kärnan för att bygga en stark och fokuserad mönsterkorts-tillverkningsgrupp", säger Michael Keuthen, vd för koncernens holdingbolag. Gruppen av företag som förvärvats går under namnet European Electronics Systems och Michael Keuthen är general manager för alla tre ingående bolag. "Men vår strategi fortsätter: med tillskottet av Hans Brockstedt i Kiel och ggp Schaltungen i Osterode kunde vi uppnå det nödvändiga kritiska målet om nästan 45 miljoner euro i försäljning", säger Michael Keuthen.
Michael Keuthen, CEO European Electronics Systems © Schoeller Electronics
Det hela startade sedan alla tre bolagen förvärvats inom loppet av några månader. Alla tre förvärvade bolag beskrivs som bärare av lång tillverkningstradition och tillsammans omfattar de tre produktions-siter med fler än 350 anställda. Produkt-teknologierna och ett fokus på quick-turn-prototyper samt serietillverkning ska kunna kompletteras inom gruppen. "Vad som är avgörande är det positiva perspektivet för vart och ett av dessa företag, som alla befann sig i ekonomiska svårigheter.” Koncernens mål är att lägga sitt fokus på vad såväl tyska som europeiska kunder är intresserade av. Varje produktions-site ska fokusera på sin styrka och expandera därifrån. Alla synergier när det gäller försäljning, inköp, ledning och administration ska hjälpa gruppens ingående beståndsdelar att bli mer framgångsrika. "Många av våra kunder, ofta även stora företag, kräver med rätta säkerhet hos en större mönsterkorts-partner med flera produktionsanläggningar och en bredare produktportfölj. Dessutom är det viktigt att erbjuda snabba prototyping-tjänster och professionalism i industrialiseringen till serietillverkning. Ingen vill ändra mönsterkorts-tillverkningspartner i mitten av projektet mellan utveckling och industrialisering och diskutera allt på nytt. Det behövs en enda kontaktpunkt." Arbetslaget under Peter Möller, plant manager hos Hans Brockstedt i Kiel, kommer att fokusera på "PCB Express Service" och utveckla specialapplikationer för sektorerna industri, aerospace och försvar. Thomas Peters och hans arbetslag vid ggp i Osterode ska ta tillvara på de investeringar de har gjort och fokusera på multilayer-kort. Schoeller Electronics Systems kommer att fokusera på flex-rigid-kort för kunder inom industri, medicinteknik, luftfart och försvar, samt att utnyttja sin serietillverknings-kapacitet. Internationalisering av försäljningen blir här en viktig del av strategin. "Vi vill driva vår strategi vidare och är - tillsammans med vår tekniskt orienterade investerare Industrie AIAC - intresserade av att expandera den europeiska mönsterkorts-gruppen på kompletterande marknader", säger Michael Keuthen. Han utesluter därmed inte ytterligare förvärv för att utöka gruppen. Men "de närmaste månaderna kommer att kräva en stor insats för att förena de tre företag som idag verkar under dess paraply".
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-10-11 15:09 V14.5.0-1