Annons
Annons
© tom schmucker dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 augusti 2016

Økokrim släpper misstankarna mot Kongsberg

Norska nationella myndigheten för utredning om ekonomisk och miljömässig brottslighet, eller Økokrim, släpper nu misstankarna mot norska Kongsberg Gruppen ASA och Kongsberg Defence & Aerospace.
Det var i februari 2014 som Økokrim lade fram misstankar mot Kongsberg Gruppen ASA och Kongsberg Defence & Aerospace AS gällande korruption. Målet gällde kommunikationsprodukter som levererats till Rumänien under perioden 2000-2008. Igår meddelade emellertid Økokrim att Kongsberg frias.

– Efter att vi blev medvetna om anklagelserna för mer än två år sedan vi har samarbetat med Økokrim. Enligt vår uppfattning har det varit en grundlig process där alla fakta i ärendet har belysts. Beslutet att inte väcka åtal är enligt vår mening ett korrekt beslut, säger Finn Jebsen, styrelseordförande i Kongsberg.

En tidigare anställd vid bolaget kommer dock att åtalas för bedrägeri mot företaget. Den anställde i fråga fick däremot sparken 2015 efter att utredningen fått fram information gällande personens handlingar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1