Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© acconeer Komponenter | 23 augusti 2016

Tunga namn går in i Acconeer

Som Evertiq tidigare har rapporterat om har radar-sensorbolaget Acconeer AB genomfört en investeringsrunda och tagit in 60 miljoner kronor. Och det Àr tunga namn som kommit in.
– Vi Ă€r naturligtvis mycket nöjda med att stĂ€nga investeringsrundan. Befintliga aktieĂ€gare har bidragit med cirka 40 procent av investeringarna och lĂ€mnat 60 procent till nya investerare. Vi har kunnat lĂ€gga till nĂ„gra industriveteraner sĂ„som Jörgen Lantto, tidigare vd för Fingerprint Cards och Bert Nordberg, tidigare vd och ordförande i Sony Mobile och mĂ„nga ledande befattningar inom Ericsson, som investerare i detta mycket ambitiösa projekt. Vi har nu tillrĂ€ckligt med medel för att starta processen med att kommersialisera vĂ„r sensor med ultra-lĂ„g strömförbrukning och millimeterprecision. Vi har ett mycket solitt intresse frĂ„n kunder och kommer ocksĂ„ att börja skeppa evalueringskorten till kunder för deras utvĂ€rdering, kommenterar vd Lars Lindell.

Det nya kapitalet ska anvÀndas till att fÀrdigstÀlla Acconeers 3D sensor A1 för kommersiellt bruk och serieproduktion, nÄgot som berÀknas starta tidigt 2017.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2