Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© evertiq
Teknik |

Välfylld Summit för Smartare elektroniksystem

Idag, på Tekniska museet i Stockholm, var det dags för Summit runt "Smartare Elektroniksystem". Där fick århörarna också möta några av de projekt som beviljats finansiering.

Bland deltagarna fanns bland annat Poc med sina smarta hjälmlösningar. De har tillsammans med Acreo Swedish ICT arbetat fram tekniska system som kan integreras i hjälmar för att ge ytterligare säkerhet för exempelvis cyklister eller idrottare. Ett annat område som åhörarna fick stifta bekantskap med var ett projekt för att ta fram och utvärdera mer produktionsnära prototyper av kompakta omriktarmoduler. Projektet drivs av KTH med kraftelektronik utvecklad av Eskilstuna Elektronikpartner. Totalt har det Strategiska Innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem beviljat 11 projekt bidrag under 2016. Det totala stödet uppgår under året till 33 miljoner kronor. Dessa projekt har totala budgetar om 71,5 miljoner kronor.
  • /
  • /
  • /
© Evertiq Smartare Elektroniksystem kommer också till TEC Lund 2016 för att berätta mer om initiativet. För att anmäla dig till eventet eller för att hitta mer information om programmet, utställare eller övrigt, besök denna länk.

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons