Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 augusti 2002

Aspocomp ökar förlusten

Aspocomps förlust ökade och omsättningen minskade under årets sex första månader. I September inleds rättegången i Frankrike.
Förlusten efter finansnetto blev 31,2 miljoner euro medan den under samma tid i fjol var 9,7 miljoner euro. Samtidigt sjönk omsättningen med drygt fyra procent. Bolaget säger i delårsrapporten att läget försämrades av det svåra marknadsläget inom telekommunikationsindustrin.

Aspocomp räknar med att det pristryck som överproduktionen har medfört fortsätter på marknaden. Kapacitetsutnyttjandet vid fabriken i Kina väntas öka under årets andra hälft, men på andra håll krävs det en klar återhämtning inom telekommunikationen för att situationen skall ljusna. Detta meddelar Finska YLE.

Rättegången i Frankrike
Aspocomp har dragits inför rätta i Frankrike, och i stämningen krävs att koncernen jämställs med det franska dotterbolaget som har gått i konkurs. Aspocomp anser att stämningen är ogrundad och tror inte att den påverkar bolagets resultat eller balans. Rättegången inleds i september.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1