Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABAX Elektronikproduktion | 06 oktober 2016

Storkontrakt när ABAX flyttar hem produktion till Norautron

Teknikföretaget ABAX AS och Norautron har tecknat ett treÄrigt produktionsavtal vÀrt 200 miljoner norska kronor. Avtalet gör det möjligt för ABAX att flytta produktion tillbaka till Norge.
– Vi har lĂ€nge velat samla in och automatisera vĂ„r hĂ„rdvaruproduktion till en plats. Avancerad robotteknik, mycket hög kompetens inom produkt- och prototyptillverkning och nĂ€rhet till vĂ„rt huvudkontor i Larvik var avgörande för att vi valde just Norautron, sĂ€ger Petter Quinsgaard, vd för ABAX AS.

Överenskommelsen mellan bolagen innebĂ€r att Norautron frĂ„n januari 2017 startar produktion av hĂ„rdvara för ABAX. Företaget kommer att leverera bĂ„de prototyper av nya produkter till marknaden.

– Vi Ă€r mycket glada över att ha vunnit detta betydande kontrakt. För ABAX produkter kommer det att lĂ€ggas upp en produktionslösning med hög grad av automatisering. Detta kommer att krĂ€va ett nĂ€ra och tĂ€tt samarbete med ABAX under tiden framöver och Ă€r helt i linje med vĂ„ra strategiska vĂ€gval om automation och robotteknik för en lönsam produktion i Norge, sĂ€ger Øyvind Sedivy, vd pĂ„ Norautron.

– Med detta kontrakt fĂ„r Norautron en nĂ€rvaro i nya marknadssegment med de möjligheter som detta kommer att ge oss, sĂ€ger Bengt Sundberg, Key Account Manager pĂ„ Norautron.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1