Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 07 oktober 2016

Hanza avvecklar produktion i Vasa

Hanza har beslutat att omvandla den fristÄende tunnplÄtsfabriken i Vasa, Finland, till ett logistik- och servicecenter.
Bolaget skriver att ÄtgÀrden ingÄr i en slutfas av accelerationsprogrammet Frontrunner, ett program som Hanza nu meddelar kommer att avslutas under 2016. FörÀndringen pÄverkar cirka 50 personer.

”Vi Ă€r stolta över att leda omvandlingen av tillverkningsindustrin, behovet av nya lösningar Ă€r stort”, sĂ€ger Erik Stenfors, vd, Hanza. ”Vi Ă€r ett ungt bolag med framtiden pĂ„ vĂ„r sida. I och med att Frontrunner avslutas gĂ„r vi in i en ny, spĂ€nnande fas av Hanza.”

Totalt har Frontrunner inneburit att Hanza har avvecklat, avyttrat och flyttat 6 fristÄende fabriker till bolagets kluster, att de har avvecklat vad de betraktar som en större mÀngd icke-strategisk tillverkning samtidigt som bolaget genomfört ett strategiskt förvÀrv av Metalliset. Detta har breddat bolaget inom tung mekanik.

Under kvartal 3, 2016, genomfördes den största omstÀllningen inom Frontrunner genom att en större fabrik flyttades till Kluster Estland, en utbyggnad av Kluster Centraleuropa, och en samordning av Kluster Kina. FörsÀljningsvolymen pÄverkas negativt genom avvecklade fabriker och utfasning av klassisk tillverkning, men samtidigt frigörs viktig kapacitet för nya MIGTM-projekt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1