Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 07 oktober 2016

Hanza avvecklar produktion i Vasa

Hanza har beslutat att omvandla den fristående tunnplåtsfabriken i Vasa, Finland, till ett logistik- och servicecenter.
Bolaget skriver att åtgärden ingår i en slutfas av accelerationsprogrammet Frontrunner, ett program som Hanza nu meddelar kommer att avslutas under 2016. Förändringen påverkar cirka 50 personer.

”Vi är stolta över att leda omvandlingen av tillverkningsindustrin, behovet av nya lösningar är stort”, säger Erik Stenfors, vd, Hanza. ”Vi är ett ungt bolag med framtiden på vår sida. I och med att Frontrunner avslutas går vi in i en ny, spännande fas av Hanza.”

Totalt har Frontrunner inneburit att Hanza har avvecklat, avyttrat och flyttat 6 fristående fabriker till bolagets kluster, att de har avvecklat vad de betraktar som en större mängd icke-strategisk tillverkning samtidigt som bolaget genomfört ett strategiskt förvärv av Metalliset. Detta har breddat bolaget inom tung mekanik.

Under kvartal 3, 2016, genomfördes den största omställningen inom Frontrunner genom att en större fabrik flyttades till Kluster Estland, en utbyggnad av Kluster Centraleuropa, och en samordning av Kluster Kina. Försäljningsvolymen påverkas negativt genom avvecklade fabriker och utfasning av klassisk tillverkning, men samtidigt frigörs viktig kapacitet för nya MIGTM-projekt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-2