Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© confidential info dreamstime.com Embedded | 11 oktober 2016

Prevas med i forskningsprojekt inom IoT-säkerhet

Den statliga myndigheten Vinnova har valt att finansiera ett nytt forskningsprojekt inom ramen för omrÄdet innovation.
Prevas Àr med som enda konsultbolag i projektet, som dessutom innefattar ett antal produktföretag och forskningsinstitut.

Vinnova har identifierat IoT-sÀkerhet (Internet of Things) som en av de största utmaningarna samhÀllet idag stÄr inför och har dÀrför valt att finansiera detta forskningsprojekt.

- Allt fler produkter fÄr mer och bÀttre funktionalitet genom att vara uppkopplade. Samtidigt som vi utökar funktionaliteten, ökar vi Àven sÄrbarheten för intrÄng och attacker. SÄ hur hanterar vi sÀkerhetsriskerna som uppstÄr i kölvattnet av IoT? MÄlet med forskningsprojektet Àr att hitta fler tillförlitliga och kostnadseffektiva metoder för att tÀppa till sÀkerhetshÄlen i exempelvis uppkopplad belysning, sÀkerhetskameror för hemmabruk, digitala lÄs, eller dylika produkter, berÀttar Christer Hoberg, Sales & Management pÄ Prevas.

Vinnova-projektet avser att hjÀlpa företag att bedöma sÀkerhetsproblem och avgöra nÀr det Àr rÀtt tid att skicka ut uppdateringar. Det vill sÀga att göra den bÀsta avvÀgningen mellan risker och kostnader. Resultaten Àr frÀmst tÀnkt som hjÀlp för smÄ- och medelstora företag, som sÀllan sjÀlva har resurserna att se över alla nödvÀndiga sÀkerhetsaspekter nÀr en produkt tas fram.

”Mindre företag med industriell expertis har sĂ€llan möjlighet att bli fullödiga experter pĂ„ mjukvarusĂ€kerhet, eller att anstĂ€lla motsvarande kompetens, nĂ€r delar av deras tjĂ€nster eller produkter digitaliseras. Den tjĂ€nst som denna konstellation avser utveckla kan dĂ€rmed accelerera modernisering av svenska SME.er”, skriver Vinnova bland annat i sin motivering varför de vĂ€ljer att stödja projektet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1