Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Enics Estonia Elektronikproduktion | 17 oktober 2016

Enics bygger ut i Elva

Kontraktstillverkaren Enics har beslutat att bygga ut fabriken i Elva, Estland.
Expansionen ska utöka arbetsytan vid fabriken med cirka 3900 kvadratmeter. Den totala investeringen, som kommer att ske under kommande år, ligger på över fem miljoner euro.

"I en miljö som leds av globala megatrender där tillverkningen av elektroniska system blir mer och mer automatiserad och samtidigt måste vara mer flexibel har vi sett möjligheten att växa och skärpa vårt högteknologiska fokus. Enics Elva är en stark del av Enics-nätverket. Baserat på den beprövade kompetens och kapacitet vi har på plats i Elva redan idag tror vi att nu är en perfekt tid att investera i ytterligare tillväxt", säger Hannu Keinänen, vd, Enics Group.

Bygget startar i oktober och innefattar totalt 3000 kvadratmeter ny yta inom tillverkning och 900 kvadratmeter kontorsyta. Den nya expansionen tas i drift för produktion under det tredje kvartalet 2017. I samband med detta blir det också fråga om nyanställningar.

Fabriken i Elva är främst fokuserad på högre produktionsvolym för industrikunder. Antalet anställda är idag cirka 650 personer. Enics Group driver totalt åtta fabriker i Europa och Asien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-2