Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 augusti 2002

Altitun mot nedläggning

Amerikanska ADC Telecommunications som för två år sedan köpte upp svenska Altitun för nästan 8 miljarder SEK, avvecklar nu verksamheten.
ADC Telecommunications köpte under IT-ruschen våren 2000 svenska Altitun för 7,9 miljarder SEK. Nu lägger man ned verksamheten i Järfälla utanför Stockholm. 150 anställda är varslade till och med 31 oktober. ADC tillverkar avstämbara lasrar för bland annat telekomindustrin. Företagets grundare försöker köpa tillbaka bolaget från ADC för en okänd summa pengar, men ADC vill inte godta budet. Grundarna för även samtal med externa finansiärer.

Grundarna har planer på att expandera verksamheten på flera områden än telekom. Aktuella områden är sensormarknaden samt försäljning av processtjänster till andra företag.

Altitun startades 1997 av fem forskare från EMC (KTH). Deras idé och produkt var en avstämbar laser vars våglängd kan ändras. Om grundarna lyckas köpa loss verksamheten räknar de med att klara sig på 35 anställda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2