Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 december 2016

Sveriges Ingenjörer positiva till Ericssons metodval

Sveriges Ingenjörer tror att Ericsson valt rÀtt vÀg med sina frivilliga uppsÀgningar. Nu vill de att bolaget ska hitta arbetsro för att vÀnda utvecklingen.
I en kommentar till dagens besked frÄn Ericsson sÀger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer:

– Ericsson behöver precis som den svenska skolan – arbetsro. DĂ„ kan resultaten vĂ€ndas och framtiden mötas med tillförsikt.

Tidigare idag meddelade Ericsson att 1’600 anstĂ€llda kommer att lĂ€mna företaget genom frivilliga avgĂ„ngar vid Ă„rsskiftet.

– Det Ă€r bra att Ericsson ocksĂ„ har anvĂ€nt sig av metoden stimulerad frivillighet i stĂ€llet för drastiska varsel som i fallen BorĂ„s och Kumla. Det vi nu ser Ă€r resultatet av ett fruktbart samarbete mellan företagsledningen och Sveriges Ingenjörers förtroendevalda.

– Men nu Ă€r det nog, framhĂ„ller Ulrika Lindstrand. Nu krĂ€vs gemensamma tag för att öka företagets attraktionskraft för sĂ„vĂ€l kvarvarande som nya medarbetare som behövs för att kunna förverkliga den nya utvecklingsstrategin.

Ulrika Lindstrand avslutar:

– Ericsson Ă€r en viktig motor inom svenskt nĂ€ringsliv. Det kan inte nog understrykas. Dess position kan stĂ€rkas genom utvecklad samverkan med universitet och högskola och hela det svenska innovationssystemet. Vi förutsĂ€tter att regeringen Ă„terkommer med förslag om detta.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2