Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dirk ercken dreamstime.com Teknik | 15 december 2016

Trafikverket vill anställa ex-Ericsson:are

Trafikverket har inlett ett nytt samarbete med TrygghetsrÄdet i syfte att utröna möjligheterna att anstÀlla medarbetare som lÀmnar Ericsson.
Regeringen kommer att ge ökade anslag till Trafikverket. I kombination med det systemskifte som digitaliseringen och automatiseringen innebÀr för infrastruktur- och transportsektorn medför detta ett stort rekryteringsbehov i hela sektorn. Med anledning av detta har Trafikverket ingÄtt ett nytt samarbete med TrygghetsrÄdet i syfte att utröna möjligheterna att anstÀlla medarbetare som lÀmnar Ericsson.

- Allt sedan regeringen tilltrÀdde har vi prioriterat ett förstÀrkt jÀrnvÀgsunderhÄll sÄ att tÄgen ska komma i tid och företagens transporter ska komma fram. Med infrastrukturpropositionen höjer vi ambitionen ytterligare. Det Àr mycket positivt att regeringens investeringar i infrastruktur bÄde bidrar till bÀttre pendlingsmöjligheter och skapar jobb i sig, sÀger Infrastrukturminister Anna Johansson.

- Vi tror att samarbetet med TrygghetsrÄdet bidrar till att vi bÀttre kan möta det omfattande behov av utveckling och rekrytering som Trafikverket har. Telecomindustrin har under lÄngtid utvecklat tekniska lösningar och transportsektorn stÄr inför ett omfattande teknikskifte, varför det Àr min förhoppning att vi ska kunna hitta den kompetens transport- och infrastruktursektorn behöver för att klara omstÀllningen till ett modernt och hÄllbart transportsystem, sÀger Lena Erixon Generaldirektör för Trafikverket.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2