Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 augusti 2002

Anoto får Asienorder

Anoto och Chiahui Technologies lanserar digitala pappersbaserade tjänster med Anoto funktionalitet i Taiwan.
Chiahui Technologies erbjuder, som ett av de första bolagen på den asiatiska marknaden, penn- och pappersbaserade tjänster med Anoto funktionalitet till både företag och privatpersoner. De första tjänsterna lanseras under Q4 2002 och omfattar bland annat grafiskt email, fax, möjlighet att spara anteckningar digitalt, samt skräddarsydda digitala formulärlösningar för företag.

Tillsammans med Chiahui Technologies erbjuder Anoto för första gången en sk "hosting-lösning" vilket innebär att en distributör som Chiahui kan erbjuda tjänster med Anoto funktionalitet samtidigt som Anoto ansvarar för drift av infrastrukturen.

Intäktsmodellen som används i samarbetet med Chiahui baseras på en delning av vinsten från tjänsterna. Anoto står då för infrastrukturen och några bastjänster.

"Det här samarbetet är vårt verkliga genombrott i Sydostasien och med Chiahui kommer pappersbaserade lösningar få genomslag hos såväl företag som privatpersoner i Taiwan. Intresset för Anoto funktionalitet är speciellt stort i Asien då penn- och pappersbaserade lösningar ligger helt i linje med den asiatiska kulturen där språk förmedlas med bilder som nu kan kommuniceras som ett email eller fax direkt från pappret," fortsätter Christer Fåhraeus.

Sony Ericssons Chatpen, den första digitala pennan med Anoto funktionalitet och tillhörande pappersbaserade tjänster kommer att demonstreras under Taipei Telecom 2002, 23 - 26 augusti.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2