Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 augusti 2002

Flex Danmarksatsning kritiserats

Kommunalrådet i Karlskrona är kritisk till Flextronics nyanställningar i Danmark, samtidigt som företaget varslat om massuppsägning i Karlskrona.


Flex anläggning i Pandrup


Flextronics etablering i Pandrup på Nordjylland har fått Karlskronas kommunalråd Mats Johansson (s) att reagera.

I ett brev till Flextronics Europa VD, Ronny Nilsson, uppmanar kommunalrådet företaget att pröva alla möjligheter att flytta den tilltänkta expansionen och nyrekryteringen till Karlskrona istället. Mats Johansson säger att företaget tydligt måste redovisa bakgrunden till sitt beslut för att inte deras trovärdighet kraftigt ska urholkas.

Kontraktstillverkaren förväntar sig en stigande efterfrågan och investerar därför 125 miljoner SEK i fabriken. Tillverkningen är huvudsakligen inriktad på mobiltelefoni. Största kunden är Siemens där man har ett tvåårskontrakt om tillverkning om en miljon telefoner per år. Hittills i år har man nyanställt 400 personer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1