Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexey utemov dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 januari 2017

Orbit One varslar personal i Stockholm

Kontraktstillverkaren Orbit One kommer att varsla ett tjugotal anstÀllda om uppsÀgning frÄn tillverkningsenheten i Stockholm.
BÄde produktionspersonal och tjÀnstemÀn berörs av varslet. Personalen Àr informerad och Orbit One har inlett MBL-förhandlingar med de berörda fackliga organisationerna. Varslet kommer inte att beröra andra enheter inom koncernen.

– Varslet Ă€r en del i ett lĂ„ngsiktigt arbete med att öka lönsamheten och bygga ett Ă€nnu starkare och mer konkurrenskraftigt Orbit One. Det Ă€r Ă€ven en nödvĂ€ndighet för att kunna optimera nyttjandegraden i organisationen och bĂ€ttre kunna möta variationer i belĂ€ggningen. I förlĂ€ngningen kommer det hĂ€r Ă€ven att gynna vĂ„ra kunder pĂ„ ett positivt sĂ€tt, sĂ€ger Orbit Ones platschef i Stockholm Mats Eriksson.

– Det hĂ€r Ă€r förstĂ„s en mycket trĂ„kig situation för de som berörs, men vi kommer att göra vĂ„rt bĂ€sta för att hjĂ€lpa vĂ„ra anstĂ€llda att finna ny sysselsĂ€ttning. Datum för genomförande Ă€r Ă€nnu inte bestĂ€mt och kommer att variera beroende pĂ„ vilka tjĂ€nster det kommer att handla om, avslutar Mats Eriksson.

Orbit One meddelar samtidigt att bolaget har omstÀllningsförsÀkringar vilket gör att medarbetarna kommer att erbjudas hjÀlp och stöd med att hitta nya jobb.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2