Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© atlas copco Elektronikproduktion | 19 januari 2017

Atlas Copco säljer Dynapac – registrerar stor förlust

Som evertiq tidigare rapporterat ville Atlas Copco avyttra divisionen Road Construction Equipment. Nu meddelar bolaget att man hittat en köpare.
Franska industri- och byggbolaget Fayat Group kommer att köpa verksamheten – vars produkter går under namnet Dynapac – som varit i Atlas Copcos ägor sedan förvärvet 2007.

Avtalet omfattar divisionens försäljnings- och serviceverksamheteter som finns i 37 länder samt produktionsenheterna (Sverige, Tyskland, Brasilien, Indien och Kina).

“Vi har tagit många steg de senaste åren för att förbättra effektiviteten i verksamheten, installera resurssnåla produktionsstrukturer, modernisera produktportföljen och vi har strävat efter förbättrad lönsamhet,” säger Andrew Walker, chef för affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik. “Vi tror att vi har hittat en bra ägare i Fayat Group som kan utveckla verksamheten ytterligare.”

Men avyttringen kommer Atlas Copco att göra en förlust på cirka 2 miljarder kronor – som enligt bolaget främst är relaterat till nedskrivningar av immateriella tillgångar. Ingen information om pris har släppts officiellt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2