Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© atlas copco Elektronikproduktion | 19 januari 2017

Atlas Copco säljer Dynapac – registrerar stor förlust

Som evertiq tidigare rapporterat ville Atlas Copco avyttra divisionen Road Construction Equipment. Nu meddelar bolaget att man hittat en köpare.
Franska industri- och byggbolaget Fayat Group kommer att köpa verksamheten – vars produkter går under namnet Dynapac – som varit i Atlas Copcos ägor sedan förvärvet 2007.

Avtalet omfattar divisionens försäljnings- och serviceverksamheteter som finns i 37 länder samt produktionsenheterna (Sverige, Tyskland, Brasilien, Indien och Kina).

“Vi har tagit många steg de senaste åren för att förbättra effektiviteten i verksamheten, installera resurssnåla produktionsstrukturer, modernisera produktportföljen och vi har strävat efter förbättrad lönsamhet,” säger Andrew Walker, chef för affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik. “Vi tror att vi har hittat en bra ägare i Fayat Group som kan utveckla verksamheten ytterligare.”

Men avyttringen kommer Atlas Copco att göra en förlust på cirka 2 miljarder kronor – som enligt bolaget främst är relaterat till nedskrivningar av immateriella tillgångar. Ingen information om pris har släppts officiellt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1