Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cookelma dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 januari 2017

Luft under vingarna för svensk rymd- och flygindustri

TillvÀxtverket har beslutat att genom EU-medel finansiera ett projekt för att lyfta svensk flyg- och rymdindustri i Sverige.
Swerea skriver att projektet Àr viktigt för svensk flyg- och rymdindustri och bidrar till bÄde teknikutveckling, arbetstillfÀllen och export och Àr dÀrmed bra för svensk ekonomi. Företag och akademi kommer att delta i ett klustersamarbete för att utveckla sÄvÀl innovationer som affÀrer.

– Det Ă€r roligt att vi kan lyfta upp ett regionalt klusterinitiativ till att bli en nationell plattform med verksamhet pĂ„ flera platser i Sverige. Vi kommer att starta med noder i Region Östergötland och VĂ€stra Götaland, tvĂ„ regioner som Ă€r starka inom flyg- och rymdteknik, sĂ€ger Anna Rehncrona, VD Aerospace Cluster Sweden och Mats Werke, forskare Swerea IVF.

Dessutom finns en stor internationell flyg- och rymdmarknad utöver de svenska storbolagen som företagen kommer att kunna göra affÀrer med och pÄ sÄ sÀtt bidra till svensk ekonomi.

Projektet, Sveriges Framtida Flygindustri (SVIFFT), ska utveckla ett nationellt klustersamarbete mellan företag och akademi i syfte att utveckla sĂ„vĂ€l innovationer och affĂ€rer. I projektet deltar Swerea IVF, Swerea SICOMP, VĂ€stra Götalandsregionen, Region Östergötland, Aerospace Cluster Sweden och Innovatum. Tanken Ă€r att bygga pĂ„ de strukturer som finns; nĂ€tverk av smĂ„ och medelstora företag, samt PTC och Compraser Labs som Ă€r produktionstekniska arenor och labb för olika material och processer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1