Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 augusti 2002

AD9244 14-bit, 65 MSPS A/D-omvandlare

Industrins första 14-bit A/D-omvandlare med strömförbrukning under 600 mW sänker kostnaderna för trådlös kommunikation och bildsignalbehandling.


Analog Devices lanserar en ny CMOS-dataomvandlare med samma prestanda som är typiska för bipolära processomvandlare. AD-omvandlaren AD9244 erbjuder en noggrannhet på 14 bitar vid 65 miljoner samplingar per sekund, med ett effektbehov på 590 mW.

AD9244 tillåter kostnadseffektiva IF-samplingssystemarkitekturer i trådlösa basstationer genom att stödja frekvenser upp till 200 MHz, eliminera nerkonverteringssteget, minska komponentantalet och totalt sett sänka kostnaderna och förbättra basstationens totala tillförlitlighet. Effektbehovet på 590 mW gör AD9244 särskilt väl lämpad för pico- och mikrocellkonstruktioner med multipla basstationer i samma enhet eller på samma plats. Detta är ett utmärkt sätt att öka täckningsgraden för mobiltelefoner i tätbefolkade områden. Vidare kan nämnas avancerade bildtillämpningar och ultraljudstillämpningar som kräver högsta prestanda med samtidig låg effektförbrukning. AD9244 finns även tillgänglig i en 40 MSPS-version, som minskar effektbehovet till 345 mW.

"Tillverkare och operatörer av trådlös infrastruktur strävar efter att sänka sina kostnader i varje konstruktion då de bygger ut nästa generations system för trådlös kommunikation", säger Kevin Kattmann, produktansvarig för höghastighetsomvandlare inom Analog Devices. "AD9244 representerar ett genombrott sett till effekt och prestanda, ett genombrott som har direkt koppling till vinsten - i form av lägre materialkostnader för tillverkarna, lägre energikostnad för operatören och allmänt högre systemtillförlitlighet."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2