Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 27 januari 2017

ABB levererar snabbladdare till Värnamo

ABB har fÄtt order pÄ en snabbladdare för bussar frÄn VÀrnamo kommun genom sitt dotterbolag VÀrnamo ElnÀt, vilken Àr ABB:s första order pÄ bussladdare för elbussar i Sverige.
VÀrnamo Àr först i Sverige med att satsa pÄ att all kollektivtrafik kommer ske inom tÀtorten med elektrifierade bussar. Start Àr berÀknad till hösten 2017.

”Vi Ă€r glada över att fĂ„ vara med och bidra till hĂ„llbara och kostnadseffektiva kollektivtransportlösningar och samtidigt tillgodose behovet av tyst och ren trafik i stĂ€derna. Att minska kostnader och risker vid övergĂ„ngen till elfordon Ă€r nĂ„got som vi vill erbjuda marknaden och samhĂ€llet”, sĂ€ger Henrik HolmĂ©r, ABB:s sĂ€ljansvarige för laddstationer i Sverige.
En liknande laddstation Àr installerad i anslutning till Volvos depÄ för elbussar i Arendal.

Ordern omfattar ett komplett laddsystem med pantografteknik vid ÀndhÄllplatserna, OppCharge (Opportunity charging), som Àr ett öppet grÀnssnitt för automatiserad laddning av elbussar.
Att ladda batterierna vid laddstationen gÄr pÄ tre till fyra minuter, med hjÀlp av en sÄ kallad Opportunity charging (OppCharge) som förvÀntas bli en standard för framtiden
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2