Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jirsak dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 januari 2017

Nytt kontrakt från Swedavia till Combitech

Teknikkonsultbolaget Combitech har vunnit en upphandling av Swedavia som innebär att företaget ska leverera automatiserade väderinformationssystem till Sveriges fyra största flygplatser.
Swedavia valt teknikkonsultbolaget Combitech som leverantör av automatiserade väderinformationssystem till Stockholm Arlanda, Stockholm Bromma, Göteborg Landvetter och Malmö Sturup. Avtalet omfattar även en möjlighet om leverans till ytterligare fyra svenska flygplatser.

En av flygtrafikledningens arbetsuppgifter för att säkerställa flygsäkerhet innefattar radiokommunikation och informationsutbyte med varje enskilt flygplan.

Combitechs system ATIS (Automatic Terminal Information Service) och D-ATIS (Digital ATIS) syftar till att underlätta arbetet genom att automatisera sändningen av viktig information från flygplatsen till piloterna, som väderförhållanden och förhållanden på landningsbanan. Kort så kan piloterna ta del av informationen via radiolänk eller flygradion, utan att behöva kontakta flygtrafikledningen.

Systemen kommer att integreras med flygplatsernas befintliga vädersystem (AWOS, Automated Weather Observation System), som även det har levererats av Combitech.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1