Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jirsak dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 januari 2017

Nytt kontrakt från Swedavia till Combitech

Teknikkonsultbolaget Combitech har vunnit en upphandling av Swedavia som innebÀr att företaget ska leverera automatiserade vÀderinformationssystem till Sveriges fyra största flygplatser.
Swedavia valt teknikkonsultbolaget Combitech som leverantör av automatiserade vÀderinformationssystem till Stockholm Arlanda, Stockholm Bromma, Göteborg Landvetter och Malmö Sturup. Avtalet omfattar Àven en möjlighet om leverans till ytterligare fyra svenska flygplatser.

En av flygtrafikledningens arbetsuppgifter för att sÀkerstÀlla flygsÀkerhet innefattar radiokommunikation och informationsutbyte med varje enskilt flygplan.

Combitechs system ATIS (Automatic Terminal Information Service) och D-ATIS (Digital ATIS) syftar till att underlÀtta arbetet genom att automatisera sÀndningen av viktig information frÄn flygplatsen till piloterna, som vÀderförhÄllanden och förhÄllanden pÄ landningsbanan. Kort sÄ kan piloterna ta del av informationen via radiolÀnk eller flygradion, utan att behöva kontakta flygtrafikledningen.

Systemen kommer att integreras med flygplatsernas befintliga vÀdersystem (AWOS, Automated Weather Observation System), som Àven det har levererats av Combitech.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1