Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 februari 2017

Hanza får en ny storägare

Hanzas styrelse har kommit överens med Färna Invest AB – som ägs av Gerald Engström – att konvertera Färnas lån till aktier. Vilket gör Gerald Engström en av de största ägarna i Hanza.
Hanza Holding gav i december 2015 ut ett konvertibelt lån till Färna Invest AB. Lånet var villkorat så att det kunde konverteras till en kurs som motsvarar 85 procent av snittkursen för Hanzas aktie under den tremånadersperiod som närmast föregår påkallandet av konvertering. Den ursprunglig konverteringsperioden var december 2017.

Exakt antal aktier och teckningskurs kommer att fastställas i samband med registrering av de reviderade villkoren hos Bolagsverket, som bedöms ske inom kort. Beräknat per idag ger konverteringen 1 572’000 aktier med en snittkurs om 9,54 kronor. Slår vi ihop detta med tidigare innehav så kommer Gerald Engström därmed kontrollera cirka 15 % av utestående aktier i Hanza, vilket gör Engström till en av de största enskilda ägarna.

Hanzas valberedning har även föreslagit att välja in Gerald Engström till styrelseledamot vid Hanzas bolagsstämma senare i år. Engström är bland annat känd från att ha grundat och byggt upp ventilationsbolaget System Air AB.

”Det är med glädje vi ser hur vår affärsmodell fortsätter att attrahera investerare med djup kunskap om både tillverkningsindustri och utveckling av internationell verksamhet. Kompetens från ägare och styrelse skapar ett bra stöd inför framtiden.”, säger Erik Stenfors, VD, Hanza.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2