Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com Komponenter | 20 februari 2017

ARM köper Lundabolag

Det ser ut som att svenska teknikutvecklaren för radiokommunikation, Mistbase, kommer att hamna i brittiska händer när ARM köper bolaget.
Rapidus rapporterar att– och hänvisar till ett stämmoprotokoll från förra veckan som nyhetstjänsten tagit del av – att det brittiska hårdvarubolaget nu äger samtliga aktier i Mistbase.

Mistbase AB är baserade i Ideon science park i Lund och grundades så sent som 2015. Fokus har sedan dess legat på att utveckla trådlösa kommunikationslösningar inom IoT. Bakom bolaget står grundarna Michal Stala och Magnus Midholt – båda med över tio års erfarenhet i branschen som de samlat på sig från tidigare tjänster hos bland andra Ericsson, Sony Mobile och ST-Ericsson.

Under april förra året meddelade Mistbase i ett pressmeddelande att bolaget mottagit fyra miljoner kronor i riskkapital – bland investerarna fanns Johan Qviberg via sitt investmentbolag Quinary, samt Andy Ketskes, Mårten Öbrink och Anders Berglund.

Och nu rapporterar som sagt Rapidus att ARM tar över hela bolaget – och med det kommer Lundabolaget styrelse att bytas ut, och bland de nya ansiktena syns Olof Dellien, chef för ARM:s utvecklingsavdelning i Lund.

När Rapidus kontaktade bolagen ville varken Michal Stala eller Olof Dellien svara på några frågor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1