Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com Komponenter | 20 februari 2017

ARM köper Lundabolag

Det ser ut som att svenska teknikutvecklaren för radiokommunikation, Mistbase, kommer att hamna i brittiska händer när ARM köper bolaget.
Rapidus rapporterar att– och hänvisar till ett stämmoprotokoll från förra veckan som nyhetstjänsten tagit del av – att det brittiska hårdvarubolaget nu äger samtliga aktier i Mistbase.

Mistbase AB är baserade i Ideon science park i Lund och grundades så sent som 2015. Fokus har sedan dess legat på att utveckla trådlösa kommunikationslösningar inom IoT. Bakom bolaget står grundarna Michal Stala och Magnus Midholt – båda med över tio års erfarenhet i branschen som de samlat på sig från tidigare tjänster hos bland andra Ericsson, Sony Mobile och ST-Ericsson.

Under april förra året meddelade Mistbase i ett pressmeddelande att bolaget mottagit fyra miljoner kronor i riskkapital – bland investerarna fanns Johan Qviberg via sitt investmentbolag Quinary, samt Andy Ketskes, Mårten Öbrink och Anders Berglund.

Och nu rapporterar som sagt Rapidus att ARM tar över hela bolaget – och med det kommer Lundabolaget styrelse att bytas ut, och bland de nya ansiktena syns Olof Dellien, chef för ARM:s utvecklingsavdelning i Lund.

När Rapidus kontaktade bolagen ville varken Michal Stala eller Olof Dellien svara på några frågor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-2