Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 22 augusti 2002

Komponent 2003 får ny inriktning

Mässan satsar stort på tillväxtområden och en internationell elektronikkongress.
Bioteknik, optoelektronik och Bluetooth. Tre tillväxtområden och en internationell kongress, som belyser utvecklingen i elektronikbranschen, och som sätter sin prägel på Komponent Elektronikproduktion 2003.

Parallellt med mässan går den internationella mikroelektronik- och nanoteknologikongressen COMS. Detta stärker den internationella profilen och medför ett ökat antal internationella besökare från ledande elektronikföretag.

Under våren genomförde Industrifakta, på uppdrag av Svenska Mässan, ett 100-tal intervjuer med företag och organisationer inom elektronikbranschen i Norden. Det är resultaten från den undersökningen som ligger till grund för nysatsningen på Komponent Elektronikproduktion, som arrangeras nästa gång 2-5 september 2003 på Svenska Mässan i Göteborg, den nionde mässan sedan premiären 1979.

Trots att 2002, till följd av raset på den internationella mobiltelefonmarknaden, väntas bli ett svagt år, finns ett starkt intresse för Komponent Elektronikproduktion 2003.

"Vi har redan, 13 månader före mässans start, sålt in 2/3 av ytan", säger projektledaren Annika Persson. Tre tillväxtområden, som vaskades fram i intervjuundersökningen, lyfts fram både på mässgolvet och i seminarier under Komponent 2003: bioteknik, optoelektronik och Bluetooth.

Bluetooth handlar om trådlös kommunikation för att knyta samman delar i datasystem. Tex handdatorer för styrning, analys och rapportering och headsets till mobiltelefoner, som av de intervjuade bedömdes ha stark tillväxt och största volymen de närmaste två-tre åren.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2