Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Schouw & Co Elektronikproduktion | 28 februari 2017

Konsolidering i Danmark – GPV köper BHE

Danska EMS:aren GPV köper upp Horsensbaserade konkurrenten BHE. Förvärvet ligger i linje med GPV:s tillväxtplan och get bolaget ytterligare muskler på den nordeuropeiska hemmamarknaden.
För ett år sedan förvärvades GPV av industrikonglomeratet Schouw & Co. i Århus som sedan lanserade en ambitiös tillväxtstrategi.

– Vi följer en ambitiös tillväxtstrategi som kommer att lyfta våra intäkter från 850 miljoner danska kronor under 2015, till 1,5 miljarder danska kronor år 2020, säger GPV:s vd Bo Lybæk i ett pressmeddelande.

Tillväxten ska komma från organisk tillväxt samt från produktionsanläggningen i Mexiko – liksom förvärv.

BHE har bedrivit sin verksamhet sedan 1984 och har under flera år omsatt cirka 100 miljoner danska kronor – vilket har uppnåtts genom försäljning till framföra allt de danska och tyska marknaderna. Ägarna, Bjarne Stenberg och Poul Martin Bøtker – styrelseledamot respektive vd – har nyligen övervägt sitt ägande i företaget.

– Vi har en bra position i Danmark och norra Tyskland, men vi är medvetna om att för att verkligen växa internationellt, så behövs nya och relativt stora investeringar. GPV har rätt storlek och teknisk kapacitet för det, och vi är glada att GPV är här för att lyfta våra kunder och deras produkter till nästa nivå, säger Poul Martin Bøtker.

Förutom produktionen som bedrivs i Horsens – med cirka 70 anställda – har BHE även produktion i Kina.

Enligt Bo Lybæk finns det ingen överlappning mellan varesig produkter eller kunder, och det är just därför som BHE är en bra match för GPV – och självklart BHE:s position på den nordtyska marknaden där man ser många tillväxtmöjligheter.

Förvärv av BHE kommer att träda i kraft den 1 mars 2017. ingen köpeskilling har offentliggjorts.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2